lauantai 2. elokuuta 2014

Kukista se alkaa. Kirsikkapuu kukki kauniisti keväällä.
Ja marjasato on ollut huima.

Virkkasin ystäväni lasten leikkimökkiin mummomaton

Kirsikkaisella reunuksella.

Oliivinvihreä kude (Tapion Lankakaupasta) sai mieheni sukat vipattamaan. Hyvän värinen matto sulla siinä tulossa...

Juu, naapuriin :).
Eikä tuota oliivinväristä kudetta olisi ihan koko mattoon ollutkaan, jotenka tuli mummomatto kaikista jämistä, saaduista ja kierrätetyistä kuteista. 
Semmoinen kirpsakan makoisan värinen lopputulos.

Täytyy tallin valmistuttua käydä ostamassa kuteita ja tekaista isännän mieliksi jotain vihreäpitoista mattoa kangaspuilla (uusissa tiloissa, ihanaa <3 ).

Kirpsakkaa lauantaiehtoota teille toivoo,
Kipa.

8 kommenttia:

 1. Ihana matto! Niin iloisen värinen! Meilläkin on kirsikkapuu tuottanut satoa, mutta ovat mokomat niin happamia. Mitähän niistä tekis... Mainiota, että saat kohta uudet tilat mattojen kutomista varten :)

  VastaaPoista
 2. Matossa on niin mukavan raikkaat värit, ei yhtään näytä jämistä yms tehdyltä :) Onpas kiva, jos täällä jossain vaiheessa näkee sinun kutomia mattoja - tosi mielenkiintoista. Itse olen vain yhden kutonut artesaanikoulussa valinnaiskurssilla, mutta oli kyllä kivaa puuhaa!

  VastaaPoista
 3. Ai mieletön miten upean näköinen matto, niin raikas ja ihanan värinen!

  VastaaPoista
 4. Erittäin hyvännäköinen matto. Ja nam nuo kirsikat on varmaan super hyviä. .

  VastaaPoista
 5. Matto sopii ihan täydellisesti meidän leikkimökkiin! Että kiitosta vaan! <3 Voi, onpas teillä paljon kirsikoita, nams!!

  VastaaPoista
 6. Oi ei, miten ihana matto! Onko se pylvässilmukkaa ( oon niin huono näissä...) ?

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista kaikki <3.
  Pizzicato: Mä jätin suurimman osan kirsikoista puuhun, juurikin niiden hapokkuuden tähden. Mutta jonkin verran keräsin ja pistin pakkaseen. Jos vaikka jossain välissä keittäis jonkun sekamehun :)

  Iitu: Kiinteillä silmukoilla olen tehnyt. Jos innostut virkkaamaan kudetta ja oot matkassa ekaa kertaa.. niin suosittelen tekemään saman paksuisista ja laatuisista kuteista. Maton teko on yllättävän helppoa, vaikka kaikessa tekemisessä ne omat kompastuskivensä onkin :)

  VastaaPoista